Dalarö Kultur & Föreningscentrum

Sedan 2008 finns på Dalarö enTullhusförening DKFC, som utskrivet står för Dalarö Kultur- & Föreningscentrum, med säte i Tullhuset. Det är en ideell förening som sedan 2016 är medlem i Bygdegårdarnas Riksförbund som lokalhållande förening på Dalarö. Här finns också Konferenslokal även för uthyrning för privata arrangemang, Museum och Tullhusets Restaurant & Bar..

Välkommen till Tullhuset och härligt kulturella Dalarö


Tullhuset inrymmer idag FöreningscentrumMuseum, Evenemang och Utställning på mellanvåningen med ingång från Odinsvägen.. Läs mer under rubriken lokaluthyrning.

På nedersta våningen (suterräng) finns Tullhusets Restaurant & Bar med egen ingång mot sjösidan och Tullhusbacken. Där kan du äta dagens lunch eller à la carte med fullständiga rättigheter. Kontakt tel 08- 501 501 22: eller e-post. Krögare Lars Ejdeklint Tel: 0707-96 18 18

För mer information om Dalarö och vad som händer - service, öppethållande m.m. - hänvisar vi till Dalarös hemsida med evemangskalender.

Föreningens ändamål

Tullhuset på Dalarö, med anor från 1700-talet, har blivit centrum för kultur- och föreningsliv på Dalarö. De flesta större föreningar på Dalarö har numera gått med som medlemmar och förlägger sina arbets- och årsmöten på Tullhuset. Dessa betalar årsavgift som medlem och därutöver en lokalavgift beroende på storlek och utnyttjandegrad. Dessutom håller många mindre föreningar och vägföreningar sina årsmöten på Tullhuset och betalar därför årsavgift och en mindre lokalavgift. Totalt är 20-tal föreningar och företag medlemmar.
 
Dessa större föreningar är medlemmar:
(klicka på länkar för mer information om resp förening)
Dalarö Båtklubb
Dalarö Företagarförening
Dalarö Hembygdsförening
Dalarö Sportklubb
Dalarö Villaägarförening
Riksföreningen för Metabol Hälsa & Dalarö Hälsa

DKFC får också stöd från Dalarö företag:
Företag som stöder föreningen från starten är Dalarö Information AB, Handelsbanken och TeleTeknik (Sören Ejby). 

Kom med Du också

Gå med i  DKFC och stöd Dalarös kultur- och föreningsliv. Årsavgiften för privatpersoner är endast 100 kr, vilket betalas till bankgiro 248-1471. Ange namn och e-post vid betalning.

För mer information läs vidare Om Tullhuset, Om Föreningen och Om våra Möten.

Välkommen!